3 Comments

  1. Hej Tak for det i skriver.
    Jeg har lige ristet øko bønder Honduras, smager dejligt, i forholdt til hele bønder man køber i forretningen, jeg er først begynd at reste selv
    Jeg har en kilde der ligger 91meter nede i jorden i Sverige, hvis i skriver adressen, vil jeg sende en prøve til jer på det, så i kan teste kvalitet med kaffe.
    Er testet med almindelig vandprøve firma. som vandværkerne gør.

  2. Peter

    Først og fremmest: Tak for alle de fede indlæg!

    Spørgsmål: Jeg har blot været forbi Coffee Collective og fik ved den lejlighed en snak med en af deres baristaer, ang. hvor længe efter ristning deres kaffe peaker. Han fortalte, at deres kaffer (til filter) typisk peaker efter 15-17 dage. Hvordan passer den sammen med dit råd om at benytte bønner der er mindre end to uger fra ristedatoen?

    • Moustache

      Tak for rosen:) Der findes ikke nogen helt entydig konklusion på, hvornår kaffe er bedst. Mange, inklusiv mig selv, siger mellem 2-7 dage. I min verden er der ingen tvivl om, at det er det mest spændende tidspunkt. Der er noterne mest livlige, og kaffen ændrer faktisk karakter en lille smule dag for dag. Ved længere hvileperioder kan man sige, at kaffen får lov at samle sig og blive mere ensartet og konsistent. Man skal huske, at Coffee Collective er lidt specielle idet de rister utroligt lyst og bruger en ret unik rister ved navn Loring, så det er svært at sammenligne deres kaffe med resten af branchen.
      En anden ting man skal være opmærksom på er, at ristere har en interesse i ikke at gøre deres egen forretning for besværlig. Derfor vil man ofte høre dem sige, at deres kaffe er fin én-to måneder efter ristning.

      Når alt kommer til alt handler det om individuelle præferencer, og du kan jo let lave et forsøg derhjemme og finde det rette tidspunkt for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *