Sådan laver du kaffe-chokolade mousse (med blot 2 ingredienser)

Med denne opskrift kan du lave verdens lækreste kaffe-dessert på under ti minutter. 

More...

Her hos Hipsterkaffe elsker vi kaffe, og selvom vi godt kan lide de fyldige maskuline kaffer med noter af krydderier og nødder, så holder vi også af de søde og bløde, frugtige bønner. Ja, faktisk må vi tilstå, at vi har en decideret sød tand. 

I kaffeverdenen har der i mange år været godt og vel én dessert, som alle har kunnet være med på. Tiramisu (når den er lavet efter alle kunstens regler) er kaffe-dessert numero uno... 

Men der er lige et problem. Hvis man skal lave en rigtig tiramisu med mascarpone, amaretto og de såkaldte ladyfingers kræver det som minimum et besøg i et velassorteret supermarked og en udskrivning på flere hundrede kroner. Derudover skal hele herligheden helst smækkes sammen nogle timer i forvejen, så osmosen kan få lov at gøre sit arbejde. 

To ingredienser – det er dét

Det siger sig selv, at de færreste nogensinde får kastet sig ud i en tiramisu i dag. Derfor har vi her på redaktionen life-hacket kaffe-desserten, så den passer til disse post-moderne FOMO-tider: Mød Hipsterkaffes '2-ingredienser-kaffe-chokolade mousse'

Som du kan forstå på navnet er den ultra simpel – den består af to ingredienser; nemlig kaffe og chokolade. 

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også.

For selvom den er enkel, kræver den en lille smule avanceret kogekunst at få et vellykket resultat.

Det er den engelske mesterkok og molekylær-gastronom Heston Blumenthal, der har inspireret os til desserten. 

Som regel kan fedt (chokolade) og væske (kaffe) ikke blandes. Men der findes en undtagelse: Nemlig hvis man gør det under omrøring ved den rette temperatur.

Denne opskrift er så simpel og genial på samme tid, at de fleste, der prøver den er en lille smule i chok efterfølgende. Konsistensen er perfekt, smagen er lækker, og hey, den er vist også både vegansk, glutenfri og palæo-godkendt!

Men nok snak. Se her, hvordan du gør. 

Opskrift: Chokolade mousse med kaffe

Tilberedningstid: 10 minutter
Ingredienser: 100 gram chokolade, en kop stærk kaffe

  • Bryg en stærk kop kaffe. Jeg har selv brugt en natural processed etiopier fra Aricha på Hario V60, men i princippet kan du bruge, hvad som helst. Gem en skefuld kværnet kaffe til drys. 
  • Tag en skål og put den i vandbad med masser af is. 
  • Tag 100 gram chokolade (minimum 72 %) knæk det i mindre bidder, og put i en anden skål. 
  • Hæld 90 gram brygget kaffe over chokoladen i skålen. 
  • Giv blandingen 30-60 sekunder i mikroovnen på medium styrke. Tag ud, og se om chokoladen er smeltet. Tag en dyb indånding: Nu kommer det svære! 
  • Sørg for at choko-kaffe blandingen er godt opløst. Brug en dejskraber til at hælde det over i en ny og større skål der står i isbad. Tag et piskeris og rør i otte-taller. I takt med at blandingen bliver kølet ned, begynder den at få konsistens som mousse. Hav lidt tålmodighed: Det her step kan tage fra 3-8 minutter, og størkningen går meget hurtigt til sidst. 
  • Når du har nået den rette konsistens, tager du moussen over i serveringsskåle og drysser kaffe på toppen. (Et lille drys pink Himalaya-salt er også et lækkert twist, men så er vi oppe 2,5 ingredienser.) 
  • Servér og spis med det samme!

Se evt. hvordan Heston Blumenthal gør i denne video. Princippet er det samme. 

(Vi var i tvivl om vi skulle tilskrive hele æren for desserten til Heston, men nu har vi jo rent faktisk udskiftet halvdelen af ingredienserne, så mon ikke det går...) 

Kan du godt lide Hipsterkaffes utraditionelle opskrifter? Så tjek også vores kaffe-smoothie ud! 

Skriv en kommentar

12 Shares
Share12
Tweet
+1
Share