14 Comments

    • Moustache

      Hey Peter. Great to hear from an experienced coffee roaster like yourself. As for now the site is just in Danish but the hipster-team might change that when we launch ‘The International Expansion’.

  1. BaiLi

    Jeg har altid undret mig over at “kaffenørderne” har rynket på næsen af ovnristning og så købt en vildt dyr og avanceret kafferister.
    Jeg lærte at riste i ovn af min oldemor og det er noget vi altid har gjort i min familie. Vores kaffe har altid vakt begejstring selv hos kaffesnobber, der troede at kaffen kom fra et posh lille special risteri el.lign.
    Så det glæder mig at metoden er ved at komme til ære, hvad den klart fortjener.

    • Moustache

      Godt indspark! Der er desværre en del ‘professionelle’ som har en afvisende attitude over for hjemmeristning. Heldigvis er der også dem, som har en åben indstilling – ikke bare over for ristning, men alle former for kaffeeksperimenter. Kun på den måde rykker branchen sig!

  2. john k

    problemet ved at riste i varmluftsovn er at bønnerne ikke bliver ensartet ristet. det kan dog hjælpe noget at få lavet en perforeret plade til at ligge bønnerne på istedet for normal ovnplade, da luften derved kan få mere frit løb (ventilere) omkring bønnerne.

  3. John

    Hej
    Jeg har prøvet at riste lidt forskellige metoder nu, prøvet i popcornmaskine fra Severin synes det tager lang tid at riste En expressobønne der hedder Pure Panther helt op til 15- 17 minutter problemet er der ikke kan være så mange bønner i ad gangen. Har også prøvet i ovnen virker fint men bliver lidt uens i ristningen, og oser en del indenfor. Mit bedste resultat er i min Webergrill på et rottesseri med en finmasket kurv, rister meget jævnt ved 330 grader i ca. 8-10 minutter første knæk kommer omkring de 4 minutter andet knæk ca 8 minutter så bestemmer man selv hvor mørk man vil riste dem.

    Mvh. John ( Nystartet kafferister og kaffe drikker )

    • Moustache

      Hvis du rister udenfor med popcornmaskine har vejret stor betydning.. Det kan være en forklaring. Du skulle gerne nå første crack ret hurtigt – max 5-7 minutter. Prøv at riste lidt flere bønner ad gangen og se om det løser problemet – 100 gram plejer at være en god dosis.
      Jeg har aldrig prøvet grill, men det lyder spændende 😀

    • Simon

      Jeg gav lige min weber gasgrill et skud med rotisseri og finmasket kurv. Det fungerer super godt. Jeg startede med en kold grill og med fuld gas tog det ca. 12 minutter til første crack.

      John, jeg går ud fra, du forvarmer din grill?

  4. Kristian Hougaard

    Er det din egen popcorn-maskine på sidst billede? Jeg er selv startet i ovnen og tænker nemlig selv at gå videre til en popcornmaskine pga det mere ensartede resultat og øget kontrol

    • Moustache

      Ja, den blå på det sidste billede er min egen Det kan bestemt anbefales at bore et hul i siden så der er plads til et digitalt termometer, så har du mulighed for at time første crack meget præcist.

  5. Hans

    Severin popcorn maskinen er ren lort. Den smeltede toppen på fem minutter. Kaffe bønnen nagede lige den rette farve. Den kunne heller ikke modificeres da den ikke havde nogen synlig termostat. Det var et allertiders dårligt råd at købe den. Tak for det ( ironisk ment)
    Hr barista karl.

    • Moustache

      Er det plastiktoppen, der er smeltet eller hele maskinen? De fleste ristere tager toppen af og laver deres egen ’skorsten’ i stedet – evt. af en konservesdåse hvor både bund og top er skåret ud. På den måde slipper man også for at bønnerne hopper ud. Du kan se min egen løsning på det sidste billede.

      Mht termostat så kan den også se ud som beskrevet her: https://sites.google.com/site/garybt3/thepopcornpumper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *