Et lille men effektivt trick til at forbedre din kaffekværn

Et par dråber vand. Så er din kværn lige pludselig en del bedre. 

More...

Når man skal lave kaffe er der nogle få ting, man ikke bør gå på kompromis med. En af dem er kaffekværnen. 

Uheldigvis kan en seriøs kværn hurtigt løbe op i flere tusinde kroner, hvilket overstiger de fleste almindelige menneskers kaffebudget. 

Heldigvis findes der et effektivt trick, der hurtigt kan løfte kvaliteten af din malede kaffe. 

Teknikken kaldes som regel RDT. Det står for det lidt kryptiske 'Ross Droplet Technique'. 

I al sin enkelthed går det ud på, at man påfører sine bønner nogle få dråber vand inden de ryger i kværnen. 

Det er nok til at mængden af mikrostøv (de såkaldte 'fines') reduceres markant. Dermed vil du opleve at den statiske elektricitet, der får kaffestøv til at sætte sig fast, formindskes. 

Mindre bitterhed

Mikrostøv er et af de største problemer, når man brygger sort kaffe. De små partikler bliver meget let overekstraherede og bidrager dermed til bitterhed og overekstraktion. 

Samtidig har de det med at ophobe sig og skabe tilstoppelse – særligt i de billigste kværne

Med dette enkle trick får du altså større klarhed i koppen samt en taknemmelig kværn. 

Samtidig giver mindre mikrostøv også bedre mulighed for at styre gennemløbstiden, hvis du brygger med moderne filtermetoder som Hario V60 eller Kalita Wave

RDT er så enkelt at benytte sig af, at der slet ikke er nogen grund til ikke at gøre det. 

Se i videoen, hvordan vores engelske kaffe-kollega James Hoffmann gør. 

En kommentar til “Et lille men effektivt trick til at forbedre din kaffekværn”

Skriv en kommentar

51 Shares
Share51
Tweet
+1
Share