Om / About / 案内

Velkommen til Hipsterkaffe

Hej, mit navn er Asser Christensen. Jeg er stifter af Hipsterkaffe og journalist.

De traditionelle medier har aldrig rigtig taget kaffe seriøst. De kan sagtens skrive om spelt, vin og cognac. Men kaffe? Det er bare noget sort tjære med koffein. Noget der giver lidt energi fra morgenstunden.

Det synes jeg er en skam. Kaffe kan meget mere. Så jeg startede dette site for at give kaffen den opmærksomhed, som den fortjener.

Hvis du vil vide mere om såkaldt ‘Third wave kaffe’ (eller hipsterkaffe, som vi kalder det), så tjek dette indlæg ud. ​

Min kaffebaggrund

Jeg har været kaffegal næsten så længe, jeg kan huske.

For omkring et årti siden begyndte jeg, inspireret af min onkel, vil jeg tro, at riste grøn kaffe hjemme i ovnen. De første bønner var godt brankede, men det tændte et eller andet i mig. Efter noget tid fik jeg fat i princippet. Og når først man er begyndt at drikke friskristet kaffe, er der ingen vej tilbage.

I dag kender jeg en masse mennesker i kaffeverdenen. Lige fra ristere og baristi til bønder og Q-graders. Jeg har besøgt kaffefarme, deltaget i risteworkshops, konkurrencer, konferencer og cuppings. Med andre ord har jeg nørdet igennem. Al den viden prøver jeg at videreformidle gennem dette site.

Jeg har desuden skrevet om kaffe for medier som Politiken samt verdens mest indflydelsesrige kaffe-sites, Sprudge og Perfect Daily Grind

Når jeg ikke nørder kaffe i alle afskygninger, dækker jeg stofområder som erhverv og kultur for en række danske medier.

Har du spørgsmål eller gode idéer? Så smid en mail til admin@hipsterkaffe.dk