Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Om sitet - H I P S T E R K A F F E Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/8/0/8/hipsterkaffe.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Kære læser... ​​​​

Velkommen til Hipsterkaffe!

Mit navn er Asser Christensen. Jeg er stifter af dette site og desuden uddannet journalist samt 'Q Arabica Grader' (den mest respekterede titel i kaffeverdenen.)

De traditionelle medier har aldrig rigtig taget kaffe seriøst. De kan sagtens skrive om øl, vin og cognac. Men kaffe? Det er bare noget sort tjære med koffein. Noget der giver lidt energi fra morgenstunden.

Det synes jeg er en skam. Kaffe kan meget mere. Så jeg startede dette site for at give kaffen den opmærksomhed, som den fortjener.

Der er desværre utroligt meget misinformation om kaffe derude. Noget af det er bare myter og skrøner. Andet er desværre direkte vildledende og baseret på ren og skær uvidenhed.

På dette site får du seriøs og gennemtestet kaffe-information. Jeg vil lære dig mere om, hvad kaffe er for en størrelse, og hvordan du brygger den til perfektion. 

Hvorfor hipster? 

Navnet er mest af alt en joke... Men i alle jokes er der jo en lille smule sandhed. 

I den brede offentlighed er såkaldt pour over-kaffe blevet associeret med hipstere. Men der er ingen grund til, at denne lille befolkningsgruppe skal have patent på håndbrygget filterkaffe. 

Man kan sagtens drikke god kaffe uden at være hipster. Bare rolig. 

I færd med at forberede en cupping-seance. 

Den form for kaffe, vi skriver om her på bloggen, kan nok bedste betegnes som 'third wave kaffe', men da de færreste ved, hvad det dækker over virkede 'hipsterkaffe' mere oplagt. Læs eventuelt artiklen nedenfor for en dybere forståelse af 'den tredje bølge'. 

Hvad er third wave kaffe?
Kaffeverdenen har udviklet sig mere de sidste 10 år end i resten af verdenshistorien sammenlagt. Men hvordan opstod den ‘tredje[...]
Hvad er third wave kaffe?
Kaffeverdenen har udviklet sig mere de sidste 10 år end i resten af verdenshistorien sammenlagt. Men hvordan opstod den ‘tredje[...]

Min kaffe-baggrund

Jeg har været kaffegal næsten så længe, jeg kan huske.

For omkring et årti siden begyndte jeg, inspireret af min onkel, vil jeg tro, at riste grøn kaffe hjemme i ovnen. De første bønner var godt brankede, men det tændte et eller andet i mig. Efter noget tid fik jeg fat i princippet. Og når først man er begyndt at drikke friskristet kaffe, er der ingen vej tilbage.

Her underviser jeg en gruppe kinesiske skoleelever i kaffe-smagning

I dag kender jeg en masse mennesker i kaffeverdenen. Lige fra ristere og baristi til kaffebønder.

Jeg har besøgt kaffebjerge og -konferencer og afholdt kaffesmagninger – de såkaldte cuppings. Med andre ord har jeg nørdet igennem.

I 2018 blev jeg licenseret 'Q Grader', hvilket er den mest repekterede titel i kaffeindustrien. For at opnå titlen skal man bestå 19 eksamener, de fleste af dem blindtests. 

Al min viden prøver jeg at videreformidle gennem dette site.

Jeg har desuden skrevet om kaffe for en lang række danske og udenlandske medier.

Blandt andet Politiken samt verdens mest indflydelsesrige kaffe-sites, Sprudge og Perfect Daily Grind.

Når jeg ikke nørder kaffe i alle afskygninger, dækker jeg stofområder som erhverv og kultur for en række danske medier.

Har du spørgsmål eller gode idéer? Så kontakt mig her eller fang mig på de sociale medier. 

Få de seneste artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler om kaffe direkte i din inbox. Mere end 1000 kaffe-elskere abonnerer allerede på Hipsterkaffes nyhedsbrev.