100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Her er den nye verdensmester i kaffebrygning

Den nye verdensmester i sort kaffebrygning er fundet efter dette års World Brewers Cup i Brasilien.

Vi har fået en ny verdensmester i sort kaffebrygning: Emi Fukahori fra Schweiz.

Det står klart efter nogle intense dage ved World Coffee Events i Belo Horisonte, som er Brasiliens kaffehovedstad.

Emi Fukahori vandt hovedkonkurrencen, World Brewers Cup, foran Regine Wai Yee Beng fra Malaysia og Stathis Koremtas fra Grækenland natten til lørdag.

Vores danske deltager; Søren Stiller Markussen fra Great Coffee i Aarhus, kom desværre ikke videre fra den indledende runde, på trods af at have leveret en flot præstation.

Iskold debutant

Emi Fukahori har caféen MAME i Zürich, men er noget ubeskrevet blad i internationale kaffekredse. Hun har kun deltaget i en international konkurrence en gang tidligere, da hun blev nummer 36 ved Barista VM i Seattle.

Det lod dog på ingen måde til at påvirke hende ved dette års Brewers Cup. Med stort overskud og et imødekommende glimt i øjet leverede hun sin præsentation foran dommerne.

Bourbon pointu med smag af vindrue

Emi havde truffet nogle ret interessante valg. Bønnen, som hun havde med, var en laurina – også kendt som Bourbon Pointu. Dette er en meget sjælden bønne som stammer fra den franske ø Réunion. Den har kun halvt så meget koffein som almindelig kaffe og er dermed mindre bitter.

Bryggemetoden var en blanding af pour over og immersion brewing med den innovative Gina-brygger fra Goat

Ifølge den schweiziske barista havde kaffen noter af røde vindruer, ananas, grønne æbler og rom.

Kaffen var dyrket i netop Brasilien af en af verdens mest avancerede producenter, Daterra.

Du kan se Emis præsentation lige her.

 

 

Skriv en kommentar

23 Shares
Share23
Tweet
Share