17 Comments

 1. Mads

  Jeg har netop købt sådan en her kværn. Den kværner fint – væsentligt bedre end min Bodum maskine jeg havde før. Jeg vejer en kaffedose af før jeg putter det i kværnen. Jeg oplever dog at der ikke kommer samme mængde ud igen efter kværning. Det er som om der sætter sig noget fast i systemet som ikke kommer med ud. Jeg har forsøgt at banke lidt på kværnen for at få det sidste ud, men det er som det hele ikke vil ud.

  Har i oplevet det samme? Hvad gør i?

  Det er ikke så fedt at have malet kaffe siddende inde i maskinen og forurene de næste kværninger.

  • Moustache

   Hej Mads, som jeg forstår det så vejer du bønnerne inden og efter? Hvis forskellen er større end 0,5 g ved en kop på 12 g, så er der noget i vejen med din kværn – prøv at tage en snak med forhandleren. Der opstår altid en smule mikrostøv, der er statisk og sætter sig på plastikdelene. Burde dog kun være meget lidt. Hvis du maler på fineste indstilling, vil der opstå mere. Pas på øjemål, det snyder – særligt med meget mørkristede bønner.

 2. Mikkel

  Hvordan mener du at denne kværn præstere i forhold til bodum bistro kværnen?
  Jeg har selv bistroen, men overvejer at skifte den ud med wilfaen. bruger den til sort kaffe – aeropress, v60 og clever.
  mvh.

  • Moustache

   Hej Mikkel, jeg har ikke selv hands-on erfaring med Bodum Bistro, men det virker som en udmærket kværn til dine formål. Jeg vil skyde på, at wilfa kværnen er en tand bedre (Søren fra Great Coffee og Tim Wendelboe anbefaler den fx), men om det også er grund nok til at opgradere er sværere at sige. Jeg ville nok først og fremmest kigge på bønner og vandkvalitet – og hvis jeg derefter stadig ikke var tilfreds gå efter en ny kværn.

 3. Ole

  Jeg har lige kørt første maling på min nye Wilfa wscg-2. det gik fint, men da jeg så kørte anden maling med en anden bønne (Guatamala, lys ristet) gik det galt. Maskinen kan ikke kværne bønnerne og de koniske blade låser sig helt fast…så meget at jeg måtte have “værktøj” frem for at løsne de bønner der sad fast, inden jeg kunne løfte selve kværnehovedet fri. Først troede jeg der var en sten iblandt bønnerne, men nej.
  Jeg puttede bønnerne i igen, same resultat, så fyldte jeg dem over i min hånd grinder – no problem. Min gamle Krups kører også denne bønne uden at kny.
  Wilfaen har åbenbart problemer med de små (og måske hårdere end andre) bønner fra Guatamala. En lysere ristning giver også en mindre sprød bønne, MEN det burde ikke være et problem for en så højt anprist kværn …og jeg endda købt to af dem =:o((

  • Moustache

   Hej Ole, det lyder mærkværdigt. Drikker også selv en del lyse kaffer og har aldrig haft den slags problemer med kværnen. Har du fået samme resultat med din anden Wilfa kværn? Jeg ville nok tage fat i forhandleren og brokke mig lidt.

   • Ole

    Et lidt sent svar her fra – Beklager.

    Nu har Jeg har tidligere købt den første model af kværnen (WSCG-1) men den knækkede de små vinger der holder øverste del af kværnehovedet på plads.
    Jeg troede det var noget en af mine gæster var skyld i, men den nye model (købt via denne reklamerede ordre) er måske ved at gentage problemet. Den vil ikke kværne bønnerne. Samtidigt larmede den meget. Jeg har adskilt, renset kværnen og det virkede en kort tid. Problemet genopstår og kværnen virker kun få sekunder, efter en rensning.
    Jeg kan jo ikke rigtig teste det, da maskine strejker, men det virker som om, at det især er de lyse ristninger og små bønner som f.eks. Sumatra Mandheling den har problemer med.
    Jeg har endnu ikke taget det tredje maskine i brug og har på ingen måde lyst til at gøre det, da jeg formentlig bare havner i samme situation igen. Mit ønske er at Wilfa refunderer pengene for alle 3 maskiner….og det har jeg skrevet til butikken hvor jeg har købt kværnene – Nu er jeg så spændt på resultatet.

    • Moustache

     Hej Ole, har selv drukket og kværnet en del meget lystristede etiopiere – som jo også er kendt for at have en lille bønnestørrelse, så det undrer mig en lille smule, at maskinen giver dig problemer. Hvis ikke forhandleren kan hjælpe med returnering, så ville jeg nok prøve at tage fat i Wilfa på Facebook og høre, om de kan hjælpe.

 4. Jan J.

  Har netop fået denne fine kværn. Lige et spørgsmål. Min gamle kværn måtte ikke løbe tør for bønner og dermed kværne uden. Må Wilfa’en dette? Altså arbejde indtil alle bønner er kværnet?

   • Moustache

    Hej, undskyld det sløve svar. Jeg prøver på at undgå dansk vand med højt kalkindhold. Det kan klares med filter eller kildevand fra udlandet. Hayat er en udmærket løsning, men en filterkande er billigere på længere sigt 🙂

 5. Mogensen

  Har lige opgraderet til denne kværn 😊 Hvilken indstilling vil du sige passer til v60 ? Synes jeg skal helt om til det første “r” i aeropress, før end jeg får en ordentlig gennemløbstid og en sød og fyldig kop

  • Moustache

   Det er lidt smag og behag, men du kan sagtens bevæge dig et godt stykke ind i Aeropress-indstillingerne. Afhænger også af bryggeratio, vand, ristegrad af bønner og hældeteknik/opskrift. Med en 1:15 ratio kan jeg dog som regel bedst lide det en anelse til den grovere side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *